Количка: 0,00 лв.

Нямате продукти в количката си

Еспумизан капс. х 25 / Espumisan caps. x 25

Още изгледи

Еспумизан капс. х 25 / Espumisan caps. x 25

Дайте първото мнение за този продукт

Наличност: В наличност

3,30 лв.
Product Code:

Еспумизан се използва за симптоматичното лечение на стомашно-чревни разстройства, свързани с натрупване на излишък  от газ (газове), дори и след операция. Спомагателно средство при подготовката на пациенти за коремни изследвания.

Еспумизан се използва за симптоматичното лечение на стомашно-чревни разстройства, свързани с излишък от натрупване на газ (газове), дори и след операция. Спомагателно средство при подготовка на пациенти за коремни изследвания.

Състав:

Лекарствено вещество

Една мека капсула Еспумизан съдържа 40 mg simethicone.

Помощни вещества

Метилпарахидроксибензоат, желатин, глицерол (85 %), оцветители Е104 и Е110.

Действие:

Симетикон намалява повърхностното напрежение на мехурчетата газ, съдържащи се в храната и храносмилателния тракт, което води до освобождаването и преминаването им през чревната стена и елиминиране от организма. При извършване на ултразвукови изследвания на стомаха, червата, панкреаса, жлъчния мехур и бъбреците предотвратява образуването на повърхностни мехурчета и пяна в стомашното съдържимо в образа на изследваните органи. Симетикон не се абсорбира от стомашно-чревния тракт и се екскретира непроменен от организма.

Показания:

Симптоматично лечение на стомашно-чревни разстройства, свързани с излишък от натрупване на газ (газове). Спомага за подготовката на пациенти за изследване на коремните органи ( радиология, ултразвук, гастроскопия ). При изследвания, ползващи двойно-контрастно вещество, като добавка се прилага заедно с контрастното вещество. Капките също се използват като допълнителна терапия при чревни колики при кърмачета над 1-месечна възраст.

Дозировка:

При деца над 6 години и възрастни се приемат по 2 капсули 2-3 пъти дневно. По време или след харанене, а при нужда и преди лягане. Няма противопоказания при продължителен прием, не се резорбира и не взаимодейства с ензими.

За подготовка на коремната кухина за образно изследване: 3 пъти по 2 капсули в деня преди изследването и по 2 капсули сутринта в деня на изследването. 

Мнения на клиент

Напишете своето собствено мнение

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.