• АТУСИН BABY сироп 100мл.

АТУСИН BABY сироп 100мл.

0 отзива / Напишете отзив

  • В наличност
  • Price 13,90 лв.

  • Дан. основа: 13,90 лв.


АТУСИН БЕБЕ сироп 100 мл. НЕОФАРМ

Какво трябва да знаем за кашлицата?
Кашлицата е естествен защитен рефлекторен механизъм, чрез който организмът се стреми да изхвърли от дихателните си пътища секрети или попаднало там чуждо тяло. Дихателните пътища - гърло, фаринкс, трахея, бронхи, бял дроб - са входна врата за много болестотворни микроорганизми. Поради това, често именно те са най-засегнати от инфекциозни причинители. Кашлицата се проявява при дразнене на специфични рецептори в дихателните пътища, които изпращат нервни импулси до мозъка, който реагира, като подава сигнал за кашляне, тъй като се опитва да изхвърли дразнещия компонент извън организма.

Когато организмът е здрав, кашлицата успява да изчисти успешно дихателната система. При възпаление на дихателните пътища, причинено от грип, настинка и други вирусни или бактериални респираторни инфекции, кашличният рефлекс не е достатъчен, за да изхвърли насъбраните секрети. Поради това, често е необходимо да се използват средства, подпомагащи изкашлянето на секретите, омекотяващи и успокояващи дразненето. Кашлицата може да бъде влажна или суха:

    При влажна кашлица се образува секрет, който улавя болестотворните микроорганизми, попаднали в дихателните пътища. Чрез движенията на ресничките на епитела този секрет се придвижва нагоре. Чрез кашляне се извежда извън дихателните пътища. За да се спре инфекцията и кашлицата, организмът трябва да се освободи от натрупания секрет.
    Сухата кашлица не е свързана с увеличено образуване на секрет. Най-често е съпътствана с дразнене на рецепторите в гърлото и фаринкса, предизвиквайки мъчително кашляне. При задълбочаване на инфекцията, сухата кашлица може да премине във влажна. Тя, също така, може да бъде и доста болезнена, тъй като постоянните непродуктивни позиви за кашляне, дразнят и "драскат" гърлото, напрягат мускулите на гръдния кош и пренапрягат дихателните пътища.

Какво е Atusin Baby?
ATUSIN® BABY е сироп, който оказва благоприятен ефект върху здравето на дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло. Той поддържа чувството за комфорт в гърлото и гърдите.
Подкрепя дишането.
Има приятен вкус.
Подходящ е за деца.

Активна съставка: глицерол.
Глицеролът е фармакопеен продукт с изразено омекотяващо действие. Представлява безцветна течност със сладък вкус. Използва се в медицината и фармацията за приготвяне на сиропи за кашлица, еликсири и други отхрачващи средства, заради своите омекотяващи и овлажняващи свойства. След перорален прием покрива, овлажнява и защитава дихателната мукоза, като по този начин намалява дразненето. Действа благоприятно на лигавицата на дихателните пътища, поддържа и подпомага чувството за комфорт в гърлото и фаринкса. Глицеролът е подходящ и препоръчан от Световната Здравна Организация (СЗО) за употреба при малки деца.

Състав на препоръчваната дневна доза за деца от 3 до 12 м. (15 ml):
• Глицерол - 2,25 ml.

Състав на препоръчваната дневна доза за деца от 1 до 5 г. (30 ml):
• Глицерол - 4,5 ml.

Помощни вещества: вода, подсладител - ксилитол, консервант - калиев сорбат, регулатор на киселинността - лимонена киселина.

ATUSIN® BABY е хранителна добавка.
Не съдържа аспартам.
Не съдържа добавена захар.
Не съдържа оцветители.

Как се приема ATUSIN® BABY?
В случай, че Вашият лекар не е препоръчал друго, давайте ATUSIN® BABY по следната схема:
- Деца от 3 до 12 месеца: 3 пъти по 5 ml на ден.*
- Деца от 1 до 5 години: 3 пъти по 10 ml на ден.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
* При кърмачета от 0 до 3 месеца се препоръчва приемът на препарата да започне след консултация с лекар.

ATUSIN® BABY може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг продукт, след консултация с Вашия лекар.
Прекомерната консумация може да доведе до слабителен ефект.

Съхранение:
Съхранявайте ATUSIN® BABY в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места, недостъпни за деца.
Не използвайте продукта след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.
Да се употребява не по - късно от 30 дни след отваряне!

Опаковка: 100 мл.
Опаковката съдържа спринцовка, улесняваща дозирането.

Производител: Неофарм България ЕООД, България

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: