• АТУСИН СИРОП ЗА КАШЛИЦА 100МЛ

АТУСИН СИРОП ЗА КАШЛИЦА 100МЛ

0 отзива / Напишете отзив

  • В наличност
  • Price 10,30 лв.

  • Дан. основа: 10,30 лв.


Прочетете внимателно тази листовка, преди да започнете приема на препарата.
Ако имате допълнителни въпроси, обърнете се към Вашия лекар.

Съдържание на листовката:
I. Какво трябва да знаем за кашлицата?
II. Какво е ATUSIN?
III. Как се приема ATUSIN?
IV. Странични ефекти и противопоказания.
V. Съхранение.

I. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА КАШЛИЦАТА?
Кашлицата е естествен защитен рефлекторен механизъм, чрез който организмът се стреми да изхвърли от дихателните си пътища секрети или попаднало там чуждо тяло. Дихателните пътища - гърло, фаринкс, трахея, бронхи, бял дроб, са входна врата за много болестотворни микроорганизми. Поради това, често именно дихателните пътища са най-засегнати от инфекциозни причинители. Кашлицата се проявява при дразнене на специфични рецептори в дихателните пътища. Раздразнените рецептори изпращат нервни импулси до мозъка, който реагира, като подава сигнал за кашляне, тъй като се опитва да изхвърли дразнещия компонент извън организма.

Когато организмът на човек е здрав, кашлицата успява да изчисти успешно дихателните пътища. При възпаление на дихателните пътища, причинено от грип, настинка и други вирусни или бактериални респираторни инфекции, кашличният рефлекс не е достатъчен, за да изхвърли насъбраните секрети. Кашлицата може да бъде влажна или суха:

    При влажната кашлица се образува секрет, който улавя болестотворните микроорганизми, попаднали в дихателните пътища. Чрез движенията на ресничките на епитела на дихателните пътища, този секрет се придвижва нагоре и чрез кашляне се извежда извън дихателните пътища. Често обаче, този секрет е гъст и жилав, което го прави труден за придвижване и изкашляне. Това води до натрупване на секрета в дихателните пътища, затруднява дишането и влошава инфекцията. За да се спре инфекцията и кашлицата, организмът трябва да се освободи от натрупания секрет. Естественият процес на отстраняване на храчките може да бъде подпомогнат от средство, което да подпомогне функциите на епитела и изхвърлянето на секрета от дихателните пътища.

    Сухата кашлица не е свързана с увеличено образуване на секрет и най-често е съпътствана с дразнене на рецепторите в гърлото и фаринкса, предизвиквайки мъчително кашляне. При задълбочаване на инфекцията, сухата кашлица може да премине във влажна. Сухата кашлица може да бъде и доста болезнена, тъй като постоянните непродуктивни позиви за кашляне дразнят и „драскат" гърлото, напрягат мускулите на гръдния кош и пренапрягат дихателните пътища.

II. КАКВО Е ATUSIN?

ATUSIN е сироп, който оказва благоприятен ефект Върху здравето на дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло. Поддържа чувството за комфорт в гърлото и гърдите. Подкрепя дишането. Има приятен вкус. Подходящ е и за деца.

Състав на препоръчваната дневна доза за възрастни и деца над 12 г. (30 ml):

    49,98 mg - PWE™- MD Воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини, получен чрез уникален Green Extraction™ метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис;
    1,8 g - Стандартизиран екстракт от Plantago lanceolata L.;
    6,66 g - Мед;
    4,95 g - Глицерол;
    11,64 g - Захар.

Помощни вещества: вода, калиев сорбат, консервант - натриев бензоат, лимонена киселина, аромат - карамел.

ATUSIN е хранителна добавка.

    PWE™-MD е воден екстракт от прополис, стандартизиран по органични ароматни киселини - фенетилов естер на кафеената киселина, ферулинова киселина, канелена киселина и др. Получен е чрез уникален GREEN Extraction™ метод от специално създадена трикомпонентна бленда, съдържаща кафяв, зелен и червен бразилски прополис. Този екстракционен метод осигурява високи нива на чисти ароматни органични киселини от пчелния прополис и елиминиране на почти всички примеси и пчелен восък. Използва се само вода. Без химически разтворители.

    Водният екстракт на прополис се отличава от спиртния с високите си концентрации на органични ароматни киселини, които са основните биологично - активни вещества, оказващи ползотворен ефект върху здравето на мукозата и дихателните пътища - бял дроб, бронхи, трахея, фаринкс, гърло, като ги поддържа В техния естествен физиологичен Вид, здрави и чисти.

    Стандартизираният екстракт от Plantago lanceolata L е получен от растението теснолист живовляк, което съдържа няколко основни вида биологично - активни вещества, иридоидни гликозиди, флавоноиди, фенолни киселини и gp. Растението е включено в европейската фармакопея. То е обект на многогодишни изследвания, доказващи неговите ползотворни свойства върху здравето и функциите на дихателните пътища и покриващият ги епител.

    Медът, глицеролът и захарта са класически средства, които след перорален прием, покриват и овлажняват дихателната мукоза. По този начин действат благоприятно на лигавицата на дихателните пътища, поддържат и подпомагат чувството за комфорт в гърлото и фаринкса.

III. КАК СЕ ПРИЕМА ATUSIN?

В случай, че вашият лекар не е препоръчал друго, приемайте ATUSIN по следната схема:

    Деца от 0 до 5 г.: 3 пъти по 2.5 ml на ден.
    Деца от 5 до 12 г.: 3 пъти по 5 ml на ден.
    Възрастни и деца над 12 г.: 3 пъти по 10 ml на ден.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.
Преди употреба бутилката да се разклаща!
Опаковката съдържа мерителна чашка, улесняваща дозирането.

IV. СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

    Досега не са известни странични ефекти на препарата.
    ATUSIN не е подходящ за хора с диабет.
    ATUSIN може да бъде вземан както самостоятелно, така и в комбинация с друг препарат, след консултация с вашия лекар.

V. СЪХРАНЕНИЕ
Съхранявайте ATUSIN в оригиналната опаковка при температура до 25°С, на места недостъпни за деца. Не използвайте препарата след изтичане на годността му или ако целостта на опаковката е нарушена.

Опаковка: 100 мл.

Производител: "Неофарм България" ЕООД, гр. София.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

Етикети: